1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Enjoy playing our servers and want to support the community? Purchase VIP today!

Discussion Peanut fps drops

Discussion in 'Archive' started by Envy, Sep 18, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    So i have on avg like 30-40 constant fps on this map, But only in one area, which is the cells, Look at where i am, and the fps.
    http://images.akamai.steamuserconte...049/0B89BB72840CF480DB61792E3FB0D53E0E20082C/
    I will move to the roulette for the next fps check
    http://images.akamai.steamuserconte...922/5C12B40B53EEA23FA6F4D478193C3625F8A78923/
    Plus 50... Wierd
    This is the roulette to warday wall
    http://images.akamai.steamuserconte...809/C00D91BDDF1314DE72269D0D084B7F0449F92177/
    Plus 70

    Start of purple line. near cells
    http://images.akamai.steamuserconte...377/0DA48DF4B565A5EC971D29303280EFE76831DB45/
    Then
    http://images.akamai.steamuserconte...263/7A757A9BEA12A994D78C7B35BC58558E7600D8DF/
    Plus 40 or so

    Then super close to the cells, at the ladder to the cells button
    http://images.akamai.steamuserconte...473/BD874FA74AF69F2AA0F104EE4832A7435F7889C8/

    then
    http://images.akamai.steamuserconte...575/BC403719D6E5D53932B37407B73518CFE5F89DFE/
    Plus 40. I feel there is a issue around that blue sign, maybe the elvator causes the fps drops. Obviously most of you dont have fps issues, but rapidz is having around 30-50 constant fps, but i looked into it a little more, Hopefully maybe @Sawman1401 can see if there is something that shouldnt be there or it the elevator really fucks shit up.
     
    Last edited: Sep 19, 2016
  2. Rapidz

    Rapidz Community Manager Premium VIP

    Joined:
    Jul 15, 2016
    Messages:
    966
    Likes Received:
    611
    Trophy Points:
    24
    i cant trust my fps since normally it was 150-200 and after the troubles ive been below 60 so can say doe when i was near elevator i did drop like 30 fps
     
  3. Sawman1401

    Sawman1401 Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    4
    @Envy I actually noticed this whenever the map first came out never really effects me too much, but It's probably due to being able to "see" a lot of props, meaning they render when they shouldn't.
     
  4. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    The reason i feel its not that is even due to where you look depending on the location, look straight up on the elevator.. its okay fps.. Look down. NOOOOOOOO Is there something you can do for it?
     
  5. Sawman1401

    Sawman1401 Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    4
    Yeah, like I said it's not optimized it's rendering something it should not be rendering.
     
    jøde faen likes this.
  6. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    Is it 100% the elevator, I checked fps by just looking by the blue sign and still was like 70.Maybe bc im in the cells area.. But the one by the ladder was like 120... idk
     
  7. Sawman1401

    Sawman1401 Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    4
    Think of it this way, the elevator is solid but also not. Your game will render in everything you are looking at and then anything past the elevator, because it is considered a "door" which the game will render anything on the other side of the door if you looking at the door because the game thinks that you have the possibility to open the door and it wants to make sure that the other side of the door has everything rendered before it opens.
     
    jøde faen likes this.
  8. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    Well, I was asking could it be anything else too., Or is it deffinitly only the elelvator rendering.
     
  9. Fergy

    Fergy User

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    2
    I get the feeling it's the elevator, I drop alot around there, maybe decompile?
     
  10. Alkon

    Alkon Founder Premium VIP

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    1,256
    Trophy Points:
    25
  11. Randy

    Randy Member

    Joined:
    Jun 18, 2016
    Messages:
    180
    Likes Received:
    165
    Trophy Points:
    5
    remove elevator change it with a ladder?
     
  12. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    We could always get rid of the whole area right? Its NEVER used from what i see.
     
  13. Lembo

    Lembo YIFF manager Team Manager Media Team Premium VIP

    Joined:
    Aug 11, 2016
    Messages:
    769
    Likes Received:
    689
    Trophy Points:
    23
    I wouldn't get rid of the whole area, but definitely the elevator. The issue with that though is it's one of the only ways for T's to get to armory (if not the only way at all) so you would need to remove the barrier on the other ladder preventing T's from entering this area, or just rework the armory access entirely.
     
  14. Envy

    Envy User

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    280
    Likes Received:
    98
    Trophy Points:
    4
    Wait... What.. You have the vent area and all that shit.. You talking about the thing to go to the 2nd level of the tower? We are talking about right in the middle of the room...
     
  15. Sawman1401

    Sawman1401 Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    4
  16. Sawman1401

    Sawman1401 Member

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    57
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    4
    I fixed it, I just have to render it. @Alkon
     
    Alkon likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.